Történelmi siker: 16 között a MOL Magyar Kupában a Monor SE!

Felnőtt labdarúgócsapatunk a MOL Magyar Kupa 4. fordulójában a Nagyatádi FC csapatához látogatott vendégségbe. A tét a legjobb 16 csapat közé kerülés volt. Csapatunk esélyeshez méltóan kezdte a mérkőzést, több veszélyes szituáció is kialakult a hazaiak kapuja előtt. Az első félidő 16. percében Farkas Ádám juttatta a hálóba a labdát ezzel megszerezve együttesünknek a vezetést. 34. perc eseménye: Haragos Viktor találatával 2-0-ra növeltük az előnyünket a somogyi csapat ellen. A hármas sípszó előtt nemsokkal, a frissen becserélt Végh Roland szerezte meg (első labdaérintéséből) a végeredményt kialakító találatot. A mérkőzés majd’ teljes időtartalma alatt veszélyesebben játszott a kék-fehér gárda, így magabiztos győzelmet aratva jutott csapatunk a MOL Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé, ami az egyesület több mint 120 éves történelmében páratlan! Végeredmény: Nagyatádi FC – Monor SE 0-3(0-2)

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve: https://adatbank.mlsz.hu/match/59/0/25415/4/1736754.html

A mérkőzés videós összefoglalója: https://www.youtube.com/watch?v=oG-WRjTtO7w

Kurucsai Milán értékelése: “Egy jó formában játszó, sok gólt szerző csapathoz utaztunk, a cél mégis az volt, hogy uraljuk a mérkőzést és szerettünk volna továbbjutni. Az első félidőben sokat volt nálunk a labda, de nem tudtuk elég gyorsan járatni, nem működött az amit elterveztünk, viszont a minőségi fölényünknek köszönhetően így is állandó veszélyt jelentettek a támadásaink. Két gólos előnyre tettünk szert, az ellenfélnek ebben az időszakban szinte nem volt támadása, a hosszú labdákat jól semlegesítettük. A második félidőben a cél a volt, hogy minden támadást fejezzünk be, tartsuk kézben a játékot, ehhez azonban nem voltunk elég érettek azt hiszem. Nem voltak befejezések, vagy nem voltak megfelelőek, ezért folyamatosan rendezetlen állapotban fogadtuk az ellenfelet, ezzel egyetlen esélyt kínálva számukra. Talán mondhatom, hogy ezen a mérkőzésen a győzelem kevésbé forgott veszélyben, viszont nekünk nem csak ezt a meccset kell figyelembe vennünk, felelősebben kell tudni játszani, ha a bajnokságban is eredményesebbek akarunk lenni. Van egy jó teljesítmény, azt tudni kell biztossá tenni és megtartani az eredményt. A vége jól sült el, szép gólt szereztünk és megérdemelten jutottunk tovább.”

A MOL Magyar Kupa 5. forduló párosításának sorsolását az M4 Sport csatorna élőben közvetíti ma (2022.10.20) 20:00-kor.

Következő bajnoki mérkőzésünk alkalmával most szombaton (2022.10.22) 13:00-kor a PTE-PEAC csapatát fogadjuk hazai pályán az NBIII. közép csoport 14. fordulójában ahol mondhatjuk, hogy szintén a 16 közé kerülés a kitűzött minimális cél, csakúgy mint a MOL Magyar Kupában volt. Bízzunk csapatunk további sikeres szereplésében, hogy a bajnokságban is sikerül a lehető legjobb eredményeket elérni. Hajrá Monor!