Kupameccsel kezdtük, majd kupameccsel zártuk az évet

Felnőtt labdarúgó csapatunk vonatkozásában egy gyors visszatekintést készítettünk a 2023-as esztendőre. Együttesünk első tétmérkőzése a naptári évben a 2022/23-as szezon MOL Magyar Kupa nyolcaddöntője volt. Az idei év méltó zárásaként felnőtt és ifi játékosaink nyújtottak remek teljesítményt a VI. Gábor Attila emléktornán. Lássuk mi történt együttesünkkel idén:

Január: A már említett kupameccsre, illetve a tavaszi NBIII-as bajnokságra készült együttesünk, melyre a téli felkészülési mérkőzések remek lehetőséget biztosítottak.
Február: A várva várt mérkőzésen az NBI-ben jelenleg listavezető Paksi FC együttesét fogadtuk hazai pályán a monori városvezetéssel Darázsi Kálmánnal és Juhász Lászlóval, illetve egyesületi elnökünkkel, Zátrok Tamással. Bár mérkőzésen a bravúr nem sikerült, de méltón helytállt Kurucsai Milán gárdája. Farkas Ádám góljára bizonyára még sokáig emlékezni fogunk.

Március: A tavaszi fordulók alkalmával jól teljesített csapatunk. Emellett két játékosunk, Hulicsár Máté és Haragos Viktor egyaránt mesterhármast ért el, előbbi a Bánk-Dalnoki LA utóbbi az Újpest FC II. csapata ellen.

Április: A Ceglédi VSE ellen hazai pályán rendezett mérkőzésen nemcsak az öt hazai találatnak (amiből Hulicsár Máté ismét három góllal vette ki a részét) lehetett tapsolni, hanem Farkas Ádámnak is, akit a mérkőzés előtt díjazott Bán Imre és Varró Zoltán ügyvezető, ugyanis Farek „százados” lett monori színekben.

Május: A bajnokság hajrájához érve az MTK Budapest II. csapata fogadta együttesünket hazai pályán, az új létesítmény nyitómérkőzésén gólgazdag mérkőzést láthattak a kilátogatók, melynek végén a mieink örülhettek jobban. A szezon végén a 10. helyen végzett együttesünk, illetve a góllövő lista első két helyét Haragos Viktor (18 góllal) és Hulicsár Máté (16 góllal) szerezte meg.

Június: A bajnokság véget ért minden osztályban. A Monor Tehetségközpont nyári táborának vendégei korábbi játékosaink voltak. A hétről hétre NBI-ben jó teljesítményt nyújtó Tóth Barna és a Magyar válogatottban is bemutatkozó Szuhodovszki Soma.

Augusztus: A bajnoki kezdet nehéz volt, a MOL Magyar Kupában hazai pályán sikerült felülkerekedni az ugyancsak harmadosztályú Karcagi SE csapata ellen. Az új idény alkalmával számos saját nevelésű játékos kapott értékes játék perceket a felnőtt csapatban.


Szeptember: Mindhárom bajnoki mérkőzést sikerült győzelemmel zárni (Körösladányi MSK, Vasas FC II., Hódmezővásárhelyi FC). A kupában nem sikerült a bravúr a Békéscsaba ellen idegenben. Részt vett a Varga Károly által szervezett jótékonysági tornán felnőtt csapatunk mellett valamennyi korosztályos együttesünk, ahol a Puskás Akadémia NBI-es csapata, illetve az Albertirsai SE is képviseltette magát a jó ügy érdekében.

Október: A bajnokság ezen szakaszában 5/2 mérkőzésen sikerült győzelemmel elhagyni a játékteret. A Ceglédi VSE és a Füzesgyarmati SK ellen szerzett három bajnoki pontot Halgas István csapata.

November: 4/3 győzelem. A Martfűi LSE, Budapest Honvéd MFA II. és METON-FC Dabas csapatain sikerült novemberben felülkerekedni.

December: Játékosaink és stábtagjaink a pihenőjüket töltik, többen elutaztak, vannak akik szűk családi körben töltik az ünnepeket. És vannak akik a monori színeket képviselve pályára léptek az VI. Gábor Attila emléktornán a Monor Városi Sportcsarnokban. Néhai egyesületi elnökünk előtt tisztelegve, de nem hivatalos programként vett részt „Dede team” néven csapatunk (ezt talán monori berkekben senkinek sem kell részletezni 🙂 ). Gratulálunk játékosainknak a tornán nyújtott teljesítményükért.

Együttesünk nevében szeretnénk megköszönni az egész éves támogatásukat, szurkolásukat. Minden jót kívánunk a következő esztendőre is. Hajrá Monor!