Halgas István értékelte a 2023/2024-es szezont

Vezetőedzőnk, Halgas István válaszolt néhány kérdésre, mellyel összegezte a bajnoki évet.

Az NB III. Dél-keleti csoportban szereplő felnőtt együttes vezetését a nyár folyamán Te vetted át Kurucsai Milántól, akinek korábban másodedzője voltál. Egy teljes szezon távlatából milyen érzések vannak benned? Mit adott neked ez a szezon, mint vezetőedző?

H.I.: Azt gondolom, hogy egy tanulságos év volt számomra, nagyon sok tapasztalatot szereztem. Felnőtt edzőként sokkal nagyobb nyomást kell elbírnod és ezt nem egyszerű kezelni, de az idő múlásával egyre jobban hozzászokik az ember. Véleményem szerint a legtöbb, amit kaptam talán az, hogy reálisan kell látni a dolgokat és nagyobb nyugalmat kell sugározni, minden egyes klubban dolgozó ember felé.

A kinevezésedet követően egy bizakodásra okot adó felkészülési időszak végeztével kezdődött a bajnokság, ahol az első fordulókban nem jól alakultak az eredmények, majd a Körösladány elleni hazai mérkőzésen megtört a jég és zsinórban négy győztes meccs következett. Egy újabb rosszabb sorozat után ismét magához tért a csapat és az őszi szezon utolsó öt mérkőzéséből négyet megnyert az együttes, így a tabella ötödik helyén ment szünetre a csapat. Hogyan sikerült kimozdulni a negatív állapotból?

H.I.: Mind a sportban és mind az életben vannak pozitív és negatív periódusok ez azt gondolom, hogy az élet része, egy dolgot tudsz tenni és az nem más mint csinálni a dolgodat, jelen esetben itt a sportban keményen dolgozni és minden nap megújulni.

Télen több játékos távozott a csapattól, akik pótlására érkeztek játékosok. Sikerült megfelelően pótolni a távozókat?

H.I.: Ahogy a helyezésünk is mutatja sajnos nem sikerült, igaz ez is több összetevős, de eredmény szempontjából nem javult a helyzetünk, ellenben azt gondolom, hogy a csapat így is fejlődött az előző félévhez képest, ez a tabellán nem mutatkozott meg, de a jövőben azon dolgozunk, hogy mind a játék minősége mind pedig a eredményesség(helyezés) is jobb legyen.

Nehezen indult a tavaszi szezon, illetve a sorsolás sem volt kegyes az elején. Majd Juhász Zsombor sérülésével fontos láncszem esett ki, ezek tudatában összességében elégedett vagy a csapat tavaszi szereplésével?

H.I: Elégedettnek kell lennünk, mert reálisan kell látni a helyzetünket, abban is biztos vagyok, hogy Zsombival a pályán több pontunk lenne, viszont most ezzel kell megelégednünk és a következő szezonra még éhesebbnek kell legyünk.

A bajnokságot a 8. helyén zártuk, a tavalyi 10. helyhez képest ez mindenképp előrelépés, a helyezést leszámítva miben lépett előre a csapat a tavalyihoz képest? Összességében hogyan értékeled a 30 mérkőzésen szerzett 39 pontot?

H.I: Igen, 2 helyet javítottunk papíron, de tavaly több csapat is volt, ezt ne feledjük, tehát mindkét alkalommal a tabella közepén zártunk. A játék minősége azt gondolom javult, a játékunkban több automatizmus jobban működik már, mert az idő ezt segíti javítani. Jövőben még jobban szeretnénk a játékunkat csiszolni, ehhez türelem, nyugalom és nagy szenvedély fog kelleni. 39 pontot elfogadhatónak találom, viszont a jövőben azon dolgozunk, hogy ez a szám magasabb legyen.

Felnőtt együttesünk megtartotta évzáróját, melyet ezúttal is köszönünk az Új Sport Pubnak. Játékosaink a megérdemelt pihenőjükre vonulnak, míg a vezetőség már dolgozik a szakmai stábbal karöltve a következő bajnoki idény megkezdésére. A felkészülési mérkőzésekről, átigazolási hírekről és minden információról természetesen mihamarabb értesítjük kedves szurkolóinkat. Addig is: Hajrá Monor!