Halgas István és a vezetőség féléves értékelése

Az NBIII. Dél-Keleti csoportjában szereplő felnőtt labdarúgó csapatunk a tabella 5. helyén várja a tavaszi folytatást. Halgas István együttese a lejátszott 17 mérkőzésen 26 bajnoki pontot szerzett. A 2023/2024-es idény első félévét lezárva vezetőedzőnk, Halgas István, illetve a vezetőség foglalja össze az eseményeket.

Monor 1901 Labdarúgó Kft.: “Nyáron az edzőváltáson átesett csapatunk Halgas István vezetésével kezdte el a felkészülést. A felkészülési mérkőzések, illetve az edzések alkalmával több játékos megmutathatta, hogy mire képes, közülük többeknek bizalmat szavazott a szakmai stáb, így Monoron folytatták pályafutásukat. A szakmai stáb és a vezetőség is igyekezett olyan karaktereket igazolni, akik megfelelően tudják pótolni a távozó játékosokat. Az új játékosok beilleszkedése a csapatba az eredmények alapján nem ment egyszerűen, az első 5 mérkőzésen megszerzett 2 bajnoki pont kevésnek bizonyult és mindenki jobb eredményekre számított. A vezetőség továbbra is bízott a szakmai stáb és a játékosok munkájában és sikerült a rossz széria után egy kifejezetten jó szériát produkálni. Az ezt követő négy bajnoki mérkőzésen négy győzelmet ért el a csapat, köztük igen értékes győzelmeket, olyan csapatok ellen akik az élmezőnyben szerepeltek. Majd ismét egy szerényebb időszak következett, 3 mérkőzésen át nem sikerült nyerni, szezon eleje óta számos sérült játékos nem volt bevethető, jellemzően hátvéd játékosok sérülése okán a védelem nehezen állt össze. Az együttes erejét mutatja, hogy minden ilyen nehezebb időszak után sikerült kiegyenesedni, így az utolsó 5 mérkőzésből 4-et megnyerve az 5. helyen telel csapatunk ami elégedettségre ad okot, de hátradőlni nem tervezünk. Idén a MOL Magyar Kupában nem sikerült megismételni a tavalyi jó szereplést, így együttesünk nem élte meg tavaszt. A tavalyi talán kedvező sorsolás után, idén jóval nehezebb dolgunk volt. A Karcag elleni győztes mérkőzés után idegenben tisztesen helytállt a csapat a másodosztályból frissen kieső és a bajnokságot magabiztosan vezető Békéscsaba ellenében, de nem sikerült a bravúr. Ami még az eredmények mellett bizakodásra ad okot, hogy idén is több saját nevelésű fiatal játékos debütált a harmadosztályú felnőtt mezőnyben. Csapatunk január elején kezdi a felkészülést a tavaszi folytatásra, ehhez több felkészülési mérkőzés segíti majd a csapatot amiről folyamatosan értesítjük majd kedves szurkolóinkat. Ami a játékosmozgást illeti, a keretben nagy változást nem tervez a stáb és a vezetőség. Természetesen, ha lehetőség van olyan játékosokkal erősíteni akik szakmailag is előrelépést jelentenek és pénzügyileg is megvalósítható az átigazolásuk, akkor lehetnek változások. “

Halgas István: “Nyár folyamán a vezetőség nekem szavazott bizalmat, amit a stábunkkal maximálisan próbálunk megbecsülni és keményen dolgozunk, hogy a játékosokból minél többet ki tudjunk hozni. Felkészülésünk során sok játékosmozgás volt, akik közül voltak olyanok, akiket úgy éreztünk, hogy bele illenek a mi projektünkbe és leigazoltuk őket. Bajnoki kezdetünk nem igazán volt megfelelő, de a játékunk meccsről meccsre javult, ennek ellenére ez jó eredménnyel nem párosult az első 5.fordulóban. Következő 4 meccsünket sikerült megnyernünk és itt pozitív, hogy az élbolyban lévő csapatok ellen voltunk eredményesek, majd megint egy rosszabb sorozat jött, aztán az utolsó 5 meccsből 4-et sikerült megnyernünk. Fiatal csapatunk van és ez által az eredményeink is hullámzóak, illetve nem segítette a dolgunkat, hogy az egész félszezont 1 belső védővel kellett lejátszanunk. Véleményem szerint a csapat egy folyamatos fejlődésen ment(megy) keresztül, ahol a fiatal játékosaink is egyre több tapasztalatot szereznek, ami segíteni fogja a jövőbeli munkánkat is. Pozitívan értékeljük, hogy vannak bizonyos játék alapelveink, amiket a játékosaink teljes mértékben megértettek és mérkőzésről mérkőzésre visszalátjuk ezeket. Jövőben szeretnénk jobban stabilizálni ezt a hullámzó eredménysort, viszont türelmesnek kell lennünk, folyamatosan fejleszteni szeretnénk a játékunkat, de ez egy lassabb folyamat lesz. Tél folyamán a csapatot egyben szeretnénk tartani és esetleg, ha lesz egy pici mozgolódás a felkészülésünk során, azt ki kell értékeljük, hogy lesz-e esetleg olyan játékos, akit be tudunk illeszteni a csapatba. Most egy hosszabb pihenőre megyünk. Mindenkinek szeretnénk megköszönni a támogatásukat, türelmüket és Nagyon Boldog Békés Ünnepeket kívánunk! Hajrá Monor!”