Interjú Kurucsai Milánnal

Felnőtt labdarúgó csapatunk vezetőedzőjével, Kurucsai Milánnal készítettünk riportot. Szó esett az őszi szezonról, felkészülési időszakról, érkezőkről, MOL Magyar Kupáról, illetve a harmadosztályú bajnokság tavaszi folytatásáról is.

Ugorjunk kicsit vissza az időben, tavaly télen átvetted a vezetőedzői pozíciót a harmadosztályú felnőtt csapatnál, majd sikerült egy remek tavaszt produkálnia a csapatnak. A nyári felkészülés már nem a Te irányításoddal zajlott, de 1 év elteltével ismét a csapat felkészítését végzed a tavaszi szezonra. Milyen gondolatok vannak benned, ha arra gondolsz eltelt már egy év?

K.M.: Pozitív gondolataim és érzéseim vannak az itt eltöltött időszakot illetően. Kiváló emberekkel dolgozhatok együtt, napi szinten azzal foglalkozom, amit szeretek és rengeteg pozitív monori élmény is része már az életemnek. A nyáron különböző okok miatt a gyerekek mellett kezdtem a munkát, viszont az élet mást tervezett számomra, így most újra az első csapattal dolgozom és azon vagyunk, hogy a legjobb teljesítményt hozzuk ki a csapatból a tavasszal is.

Az őszi szezon nem indult jól a bajnokságban, nehéz hetek-hónapok voltak a klub életében ezek, mi lehetett a fordulópont, amely után ismét sikerült jó eredményeket elérni?

K.M.: Bizonyára sok összetevője van annak, ha egy csapat eredményes és nem lehet a folyamat részeit elválasztani egymástól. Az, hogy a csapat elvégzett egy nehéz nyári felkészülést például ugyanúgy fontos eleme volt az őszi teljesítménynek. Az első győzelem szerintem most is lendített a dolgon, onnantól kezdve általában gördülékenyebbé válik az edzők és a csapat közös munkája. Én személy szerint nagyon lényegesnek gondolom, hogy a legnehezebb helyzetben is tudtuk motiválni egymást és kitartottunk

A tavalyi téli felkészülési időszakkal ellentétben, idén talán több időd volt összerakni a felkészülést a csapat számára. Milyennek értékeled az elmúlt hetek munkáját?

K.M.: Ezt szerintem a mérkőzésen nyújtott teljesítmények fogják leginkább visszajelezni nekünk. Amit terveztünk, azt megcsináltuk, a felkészülési meccsek nagy része rendben volt, de természetesen vannak területek amin szeretnénk javulni. Sajnos volt néhány sérülés, emiatt több játékos hagyott ki edzéseket, illetve van néhány új ember akik a pályán lesznek, össze kell érnie ennek, idő kell ahhoz, hogy megértsük, megismerjük egymást, ez többet igényel mint néhány nap, vagy hét. Egyelőre pozitív a kapott kép, de a tétmeccsek döntenek és mindig van hova fejlődni.

Túl vagyunk hat felkészülési mérkőzésen, bíztatónak tűnnek az eredmények, de edzőmérkőzések jellegéből fakadóan messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni talán. Több próbajátékos is lehetőséget kapott a mérkőzések alkalmával, néhányukat már hivatalosan is leigazolta az egyesület. Több utánpótláskorú, saját nevelésű játékos is megmutathatta magát. Hogyan láttad ezeket a mérkőzéseket?

K.M.: A mutatott játék érdekelt minket elsősorban, mindig igyekeztünk részcélokat létrehozni az egyes meccsekre, bizonyos területekre hangsúlyt akartunk fektetni és azokat szerettük volna viszontlátni. A játékosok szerintem rendben voltak, mindenki csinálta a dolgát, a fiataloknak ez egy jó esély és teljesen rendben vannak.

Több játékos is elhagyta a csapatot télen, helyükre új igazolások érkeztek. Hogyan látod az új játékosok szerepét?

K.M.: Azt gondolom most, hogy erősödött a keretünk, bár volt olyan távozó, akivel elégedettek voltunk és más ok miatt ment el. Ahogyan már említettem, a meccsek beszélnek majd, én nagyon bízom bennük és remélem, hogy a legjobbat tudjuk kihozni egymásból.

Hamarosan jön a MOL Magyar Kupa nyolcad döntője, ahol az NB1-es Paksi FC lesz az ellenfél. Az erőviszonyok nem mellettünk szólnak, mi dönthet azon a mérkőzésen? Mit vársz a csapattól szerdán?

K.M.: Azt várom, hogy azokat a dolgokat, amit tervezünk és gyakorlunk, hatalmas odafigyeléssel igyekezzenek megcsinálni a pályán és emellé tegyék bele a játékba a szívüket. Játszanak bátran és magabiztosan, dolgozzanak rengeteget és akarjanak meglepetést okozni. Ha ez meglesz, elégedettek lehetünk az eredménytől függetlenül.

A harmadosztályú bajnokság is megkezdődik a jövőhét végén, az utolsó 8 bajnoki mérkőzésen mindössze egyetlen alkalommal szenvedett vereséget az együttes. Mi a reális célkitűzés a bajnokságban? Mivel lennél elégedett a szezon végén?

K.M.: Erre is ugyanazt tudom válaszolni. Ha ez a csapat megtesz minden tőle telhetőt, én elégedett leszek. Szerintem akkor eredményeink is lesznek, az eredmény fontos, de számomra az is lényeges, hogy mi van mögötte. Ez egy nagyon fiatal csapat, fejlődőképes játékosokkal, meccsről meccsre jobbnak kell lenni és akkor szerintem tudunk jól szerepelni. Rengeteg támogatásra van szükség, részükről pedig arra, hogy a lehető legtöbbet tegyenek ebbe bele, hogy helyesen gondolkodjanak és végezzék az edzéseket.