MONOR 1901 Labdarúgó Kft. akkreditációs rendje

A MONOR 1901 Labdarúgó Kft. által rendezett labdarúgó-mérkőzésekre az akkreditációs határidő: a találkozó napját megelőző munkanap, 12 óra.

Akkreditációs igényét az alábbi e-mail címre küldheti el számunkra: info@monorlabdarugas.hu

Kérjük a sajtó munkatársait, hogy az akkreditációs e-mail-ben a következő adatokat legyenek szívesek megküldeni:

 • név

 • születési hely

 • születési idő

 • sajtóorgánum

 • fotós vagy sajtós

 • sajtóigazolvány száma

A mérkőzés napján a helyszínen be kell mutatni a sajtóigazolványt, kérjük ne hagyja otthon!

A határidő után érkezett akkreditációkat semmilyen körülmények között, egy médium képviselőitől sem áll módunkban elfogadni! 

A MONOR 1901 Labdarúgó Kft. által rendezett mérkőzésekre belépő újságíró és/vagy fotós elfogadja és betartja a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), rá vonatkozó pályarendszabályait, amely a következő: 

 1. Nem lép a játéktérre a mérkőzés előtt, alatt és után. 

 2. Nem lép a csapatok öltözőjébe semmilyen esetben sem. 

 3. Csak a számára kijelölt helyen tartózkodik, végzi munkáját és közlekedik, mielőtt elhagyja a stadiont. A fotósok csak az alapvonal és a tizenhatos vonala között tartózkodhatnak folyamatosan, a kapu mögött és a két tizenhatos közötti területen nem tartózkodhatnak, azt csak közlekedésre használhatják. Kivéve a mérkőzés előtti felvonulást és csapatképet, amikor a felezővonalnál fotózhatnak a médiumok munkatársai. 

 4. Nem készít semmilyen személyes anyagot (fotó, mozgókép, videó, MMS) nagyközönség/vagy bármely internetes vagy mobilcég számára a mérkőzés előtt, alatt és után, csak az őt akkreditáló médium számára. 

 5. A fotósok a megkülönböztető mellényt a mérkőzés egész ideje alatt rendeltetésszerűen, azaz a felső ruházat fölött használják. 

 6. Figyelembe veszi a MONOR 1901 Labdarúgó Kft. érdekeit, és nem takarja el, illetve teljes mértékben láthatóan hagyja a mérkőzésre kihelyezett reklámtáblákat. 

 7. A biztonsági szolgálat kéréseit elfogadja, utasításait betartja: mozgásával, viselkedésével, viseletével nem akadályozza, nehezíti a megkülönböztető jelzést viselő személyzet, továbbá a rendőrség munkáját.

Egyéb betartandó kötelezettségek, információk

 1. A sportpálya területén belül számára fenntartott tartózkodási helyeket csak az esemény napján, legkorábban a kezdési időpontot megelőzően egy órával foglalhatja el. Ha ettől eltér, tudomásul veszi és elfogadja a biztonsági szolgálat intézkedéseit. 

 2. Elfogadja a MONOR 1901 Labdarúgó Kft.-nek a sportpályára és az akkreditációs rendre vonatkozó szabályait. 

 3. Az akkreditáció csak az akkreditált személyre vonatkozik, más személy nem használhatja. 

 4. A belépéskor kapott karszalagot viseli, a kapott belépőkártyát magánál tartja, a biztonsági szolgálat kérésére ellenőrzésre felmutatja. 

 5. A karszalag, belépőkártya másik mérkőzésre nem használható fel. 

 6. A sajtóakkreditáció külön engedély nélkül nem érvényes a klubvezetés, a játékosok és a VIP-vendégek által használt területre.

 7. Abban az esetben, ha interjút szeretne valamely média készíteni a MONOR 1901 Labdarúgó Kft. vezetőedzőjével, vagy játékosával a mérkőzés után, akkor azt jelezzék a részünkre az akkreditációs e-mail címen.

Szankciók

Amennyiben az akkreditált média munkatársai a szabályokat megsértik, a MONOR 1901 Labdarúgó Kft.  fenntartja a jogot arra, hogy az újságírót, a fotóst vagy a televízió munkatársát – érvényes akkreditációja ellenére – ne engedje be, vagy kivezesse a stadion területéről. A rendellenességet követően a pályarendszabály, valamint egyéb biztonsági szabályok megsértésének súlyától függő eljárást folytat le a Klub, súlyosabb esetben a hatóság. A Klub eljárásának keretén belül korlátozásra, súlyosabb esetben visszavonásra kerül az akkreditáció.

Amennyiben egy fotós a sportrendezvény ideje alatt megszegi az MLSZ-pályarendszabályait, illetve a hatályos magyar törvényeket – különös tekintettel a „huligántörvény” néven 2011. évi CIV. törvényre – a MONOR 1901 Labdarúgó Kft. visszavonhatja akkreditációját és polgári peres úton kártérítést követelhet a fotóstól, valamint az általa képviselt médiumtól.