Fáradhatatlan középpályásunk, Farkas Ádám értékelte a szezont

Felnőtt együttesünk középpályása, U19-es csapatunk vezetőedzője, Farkas Ádám értékelte a magunk mögött hagyott idényt a felnőtt csapat, valamint az U19-es együttes vonatkozásában.

Az NB III. Dél-keleti csoport 8. helyén végzett az együttes, hogyan érékeled a csapat idei teljesítményét?

F.Á.: Amennyiben a helyezést nézzük azt gondolom, hogy a 8. hely rendben van. Egész évben nagyon hektikus volt a csapat teljesítménye, voltak szép sikerek, de nagy kudarcok is. Télen átalakult a keret és meghatározó játékosok távoztak, majd jöttek a sérülések. Ez nagyban befolyásolta a második féléves teljesítményünket.

Az együttes már évek óta egy olyan utat követ, mely következtében több fiatal játékos kap lehetőséget, hogy harmadosztályban mutassa meg tehetségèt. Az elmúlt években Bozsó Antal mellett Te vagy aki a rutint képviseli, a Ti feladatotok a fiatalok istápolása öltözőn belül. Hogy érzed, hogy megy ez a feladat?

F.Á.: Örülök, hogy egyre több fiatal van a csapatban, hiszen ez azt is mutatja, hogy jól dolgoznak az utánpótlás edzők. Próbáljuk amennyire lehet segíteni őket, felkészíteni mentálisan és morálisan is. Van aki fogékonyabb erre és van aki kevésbé. Szerencsére itt a közösség nagyszerű és általában megfogadják a tanácsainkat, észrevételeinket.

Alig hagytál ki az idei szezonban mérkőzést, a mindenkori edzői stáb rendszeresen bizalmat szavaz a kezdőcsapatban, hogyan tudod magad még mindig jó formában tartani?

F.Á.: Szerencsére a komolyabb sérülések elkerülnek ami fontos, hogy az ember még 36 évesen tudjon játszani. Fájdalmaim már nyilván vannak főleg meccsek után, de azt gondolom, hogy fejben sok minden eldől és mivel nagyon szeretek focizni ezért tudok még a pályán lenni. Mindig keresek magamnak motivációt, szinte minden edzésen, enélkül nem menne. Győztes típus vagyok utálok veszíteni legyen szó bármilyen játékról, gyakorlatról. Valószínű ezért lehetek még a pályán.

Játékos pályafutásod mellett, monoron évek óta az utánpótlásban tevékenykedsz, az idei szezonban 15 év után lett újra bajnokcsapat az U19-es korosztály a Te vezetéseddel. Hogyan értékeled a mögöttünk hagyott szezont?

F.Á.: Óriási öröm, hogy ilyen sikert tudtunk elérni. Persze ez nem csak az én érdemem, nagyon sokan segítettek klubbon belül. A legnagyobb érdem a srácoké, nagyon örülök, hogy velük dolgozhattam az elmúlt évben. Jó társaság és motiváltak, amit a mai fiatalságból hiányolok. A szezon végén nagyon jó, élvezhető mérkőzéseket játszottunk a felső házban.

A felnőtt csapat tagjaként, valamint az U19-es együttes vezetőedzőjeként jól megtudod ítélni az ifi jàtékosok jövőjét. Bízhatunk abban, hogy a jövőben számos monori tehetség tör utat magának a felnőtt csapat keretébe?

F.Á.: A cél az, hogy egyre többen kerüljenek fel a felnőtt csapathoz, ezért dolgozunk. Természetesen ez mindenkinek nem sikerülhet, de azt gondolom akiben van alázat és motiváció, de nem csak szóban hanem cselekedetben is azok elérhetik ezt a célt. Mi a kollégákkal megmutatjuk az utat, de azon a játékosoknak kell végigmenni. Amennyiben az nem motiválja őket, hogy idén is felkerült és bemutatkozott egy utánpótlás játékos, akkor semmi. Illetve 3 jàtékosunk pilisen, egy játékosunk vecsésen töltötte a tavaszt, ahol bemutatkozhattak felnőtt csapatban, sőt többségük végigjátszotta a meccseket. Vannak olyan játékosok akik elérhetik azt a szintet, hogy monoron a felnőtt csapatba kerüljenek, de ezért napról napra tenniük kell, hogy sikerüljön.

Végezetül, nyugtass meg minket, hogy a 10-es Monor SE mez még sokáig a birtokodban marad. Mit gondolsz, meddig tudod még “tartani a lépést” a fiatalokkal a harmadosztályú mezőnyben?

F.Á.: Remélem minél tovább, hiszen ez az életem. Szerencsés vagyok, hogy azt csinálhatom amit szeretek. Ezt üzenem a fiataloknak is, hogy élvezzenek ki minden játékpercet, mert az idő az megy. Azt szokták mondani még van 2 jó évem és 3 rossz. A jó Isten majd eldönti mennyit szán még nekem a pályán.