Nem sikerült jól a tavaszi rajt

Felnőtt labdarúgó együttesünk az NBIII. Dél-keleti csoport 18. fordulójának alkalmával az ESMTK együttesét látta vendégül. A tavaszi szezon első mérkőzésén a kifejezetten jónak mondható felkészülési időszak után, remek futball időben, a tabellán második helyet elfoglaló Pesterzsébeti csapat számított az esélyesebbnek. Az első félidőben kiegyenlített játékot láthattak a kilátogatók. A 35. percben a vendégek egy baloldali beadást követően megszerezték a vezetést. 4 perccel később sikerült kiegyenlíteni, Papp György beadására Horváth László érkezett pontosan. A félidőben 1-1-es állást mutatott az eredményjelző. A 63. percben ismét a vendégek örülhettek, mellyel átvették a vezetést. A mérkőzés utolsó találatát egy szabadrúgást követően a vendégek szerezték, így a végeredmény: Monor SE – ESMTK 1-3(1-1)

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve: https://adatbank.mlsz.hu/match/61/0/27586/18/1839572.html

Halgas István értékelése: “Győzelemért játszottunk, de egy pontot sem tudtunk itthon tartani. Biztató dolgokat csináltunk a felkészülés alatt, ezért bizakodva vártuk a tavaszi első mérkőzésünket. Első félidőben megfelelő minőségben játszottunk, jól léptünk be a megnyitott területekbe, adódott is 2-3 lehetőségünk, amiből 1 gólt sikerült szereznünk, de ez csak az egyenlítésre volt elég. Második félidőben több egyéni taktikai hibát vétettünk, amit ESMTK ki is használt és itt akár még nagyobb előnyhöz is juthatott volna, mi nem tudtunk igazi nagy lehetőséget kialakítani, mert  nem a legmegfelelőbb döntéseket hoztuk és türelmetlenek is voltunk. Melóznunk kell tovább!”

Következő bajnoki mérkőzésünk 03.10 vasárnap 14:00-kor kerül megrendezésre. A Békéscsaba 1912 Előre csapata látja vendégül felnőtt együttesünket.

Hajrá Monor!