Saját nevelésű játékosaink szerepe az őszi szezonban

A napokban a RiaFoci Instagram oldala közzétett egy bejegyzést a legeredményesebb 20 éven aluli játékosokról az NBIII-as bajnokságokat tekintve. A képen látható játékosok közül Rácz Milán nem csak azért emelkedik ki, mert a Monor SE játékosa, hanem mert a Füzesgyarmat játékosával egyetemben a többiekkel ellentétben ők nem egy klubcsapat második számú csapatában szereplenek kiválóan, hanem egy harmadosztályú együttes felnőtt csapatában.

Év közben sokat beszélünk a saját nevelésű játékosainkról, az idei őszi szezon során lejátszott 17 bajnoki mérkőzésen összesen 22 játékos lépett pályára együttesünk színeiben. A fiatal játékosok felfele áramoltatása mellett csapatunk stábja és vezetősége törekszik az egyensúly megteremtésére, így érhető módon a lejátszott játékpercek tekintetében rutinosabb játékosaink szerepelnek az élmezőnyben, így Bozsó Antal, Farkas Ádám vagy éppen Kovács Dominik töltötte a legtöbbet a pályán. Klubmodellünket tekintve a korábban említett 22 játékos közel fele saját nevelésű játékosnak mondható, azaz minimum 2-3 évet a Monori Tehetségközpont utánpótlásában pallérozódtak. Vannak akiknek a Monor SE felnőtt csapatába akadémián keresztül vezetett az útjuk, illetve olyanok is akik teljes labdarúgó pályafutásukat együttesünk színeiben töltötték. Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei szezonban is debütált saját nevelésű játékos, az idei szezonban eddig: Kurucz Bálint és Bálint Dominik. Saját nevelésű játékosok mellett a keretben még szerepel több olyan fiatal játékos is, akik ugyan nem Monor SE nevelések, de pályafutásuk során először együttesünk felnőtt csapatában jutnak értékes játékpercekhez egy NBIII-as együttes felnőtt csapatában.

Az őszi szezon lehetséges 1530 játékpercéből 9 saját nevelésű játékosunk vette ki a részét az alábbi elosztásban:

Puskás Norbert 1240 perc

Rácz Milán 1134 perc

Juhász Zsombor 1080 perc

Erdélyi Botond 880 perc

Kocsis Kristóf 691 perc

Szabó Csaba 268 perc

Tóth Bertold 90 perc

Kurucz Bálint 24 perc

Bálint Dominik 12 perc

A labdarúgók mellett fontos kiemelni, hogy a stábunkban is található olyan személy, aki “saját nevelésűnek” tekinthető, Ő nem más mint vezetőedzőnk Halgas István. Halgi ifi játékosként került monorra, majd számos mérkőzésen szerepelt együttesünk felnőtt csapatában. Játékos pályafutása befejeztével edzői pályára lépett, melynek jelentős részét a Monor Tehetségközpont utánpótlásában, illetve az NBIII-as felnőtt labdarúgó csapatunk asszisztens edzőjeként töltötte, majd az idei szezontól együttesünk vezetőedzője lett.