A Békéscsaba volt a végállomás a MOL Magyar Kupában

Felnőtt labdarúgó csapatunk a MOL Magyar Kupa 2. fordulójának alkalmával a bajnokságban ugyancsak velünk egy csoportban szereplő Békéscsaba 1912 Előre együttesével mérkőzött meg. A mérkőzés pályaválasztója a Békéscsaba volt, de pályájuk gombásodása miatt a Körösladányi MSK Sporttelep volt a helyszín. A vezetést a “hazai” együttes szerezte meg, a 10. percben, egy beadást követően közelről lőtt a hálóba Bora György. Az első félidő 29. percében ismét a Békés vármegyei csapat örülhetett, Ilyés Tamás szerzett gólt egy beadást követően néhány méterről. A második játékrészre négyet is cserélt Halgas István. Az 56. percben Rácz Milán lőtt kapura, lövését a kapus védte, de a róla kipattanó labdát Knolmár Milán a kapuba juttatta. Igyekezett együttesünk újabb gólt szerezni és elérni legalább a hosszabbítást, de jött a 80. perc, amikor a Békéscsaba szögletből volt eredményes. További találatok nem születtek így a végeredmény: Békéscsaba 1912 Előre – Monor SE 3-1 (2-0)

A mérkőzés részletes jegyzőkönyve: https://adatbank.mlsz.hu/match/61/0/27257/2/1841543.html

Halgas István értékelése: “Sorsolásunk nem volt a legkedvezőbb a kupában, ennek ellenére örülök, hogy ismételten egy jó erőfelmérő meccset tudtunk játszani a csoportunk egyik legjobb csapata ellen. Kezdő csapatban most a kevesebb játékperccel rendelkező játékosoknak is adtunk lehetőséget, volt aki élt vele és volt aki nem a legjobb hozzáállást mutatta. Mérkőzést jól kezdtük, de két nagy lehetőséget is elpuskáztunk, ezután ismételten pontrúgásokból vagy az azutáni rövid felszabadításunkból kaptunk gólokat. Második félidő sokkal pozitívabb volt, 2-1 után volt sanszunk az egyenlítésre is, de ismételten szögletből kaptunk gólt! Csapatunk bátran focizott és a labdás fázisban jól támogatták egymást a játékosok. Pontrúgások levédekezésén nagyon gyorsan változtatnunk kell, az viszont eddig sem könnyítette a helyzetet, hogy a 6 lejátszott tétmérkőzésen kényszer megoldásokat kellett, hogy használjak belsővédő pozíciókban! Remélhetőleg a következő mérkőzésen ez picit javulni fog.”

Következő mérkőzésünkön az NBIII. Dél.Keleti csoport 5. fordulójában idegenben játszik együttesünk a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. csapata ellen. A mérkőzés 08.30 szerda 17:30-kor kerül megrendezésre.

Hajrá Monor!