Felnőtt labdarúgó csapatunk ügyvezetői értékelték az őszi szezont.

Együttesünk az NBIII. Közép csoport tabellájának 14. helyén zárta az őszi szezont, a bajnokság felénél a megszerzett 17 pont, a 20 rúgott és 29 kapott gól mellett a MOL Magyar Kupában 4 mérkőzésen 14 rúgott gól mellé mindössze 2 kapott gól társul, így történelmi sikert aratott már most csapatunk, Február 8.-án az NBI.-es Paksi FC látogat a Balassi Bálint utcai Stadionba, ugyanis a legjobb 16 csapat közé sikerült jutnia Kurucsai Milán gárdájának. Az elmúlt hónapok történéseit értékelték labdarúgó csapatunk ügyvezetői: Varró Zoltán és Bán Imre.

Varró Zoltán: ”Az értékeléshez vissza kell kanyarodni a tavalyi bajnokság végéhez, ahol a fiatalításon átesett csapatunk nagyon szép évet zárt, véleményünk szerint főképp köszönhetően Kurucsai Milán munkájának. Természetesen a következő szezont is Milán vezetésével képzeltük el, de különböző okok miatt ez akkor nem tudott megvalósulni.

További nehézséget okozott 3 kulcsjátékosunk távozása: Barthel Gábor,Kántor Máté,Nagy Tibor. Csapatunk Céró Bálint vezetésével kezdte el a felkészülést, próbáltuk elsősorban további értékeinket megtartani, illetve a keretet megfelelő létszámra alakítani. Itt megszeretnénk köszönni Bálint munkáját, hiszen sok játékos az ő kapcsolatai illetve személye miatt érkezett klubunkhoz. Aztán egy bizakodásra okot adó felkészülés után reménykedve vártuk a bajnokságot, ahol viszont egyszerűen nem jöttek az eredmények, az 5. forduló után a váltás mellett döntöttünk, ekkor már sikerült Kurucsai Milánnal megegyeznünk és visszatért csapatunkhoz vezetőedzői pozícióba. Néhány hét után a bajnokságban az eredmények még nem jöttek, de mindenképpen biztatóbb volt a pályán mutatott teljesítmény, valamint nagy örömünkre a MOL Magyar Kupában egy szép menetelésbe kezdtünk aminek következtében klubunk történetében első alkalommal jutott a legjobb 16 csapat közé. Aztán elvégzett munkának köszönhetően a bajnokságban is kezdtek a fiúk magukra találni és ez most már eredményekkel is párosult, az őszi szezon utolsó 8 mérkőzésén 5 győzelem illetve 2 döntetlennek köszönhetően elért 17 ponttal végül sikerült a minimális célkitűzéseinket elérni a tabellán elfoglalt 14. helyezéssel.

A tavaszi szezonra szeretnénk csapatunkat egy-két poszton megerősíteni ezzel kapcsolatosan folyamatban vannak egyeztetések, ha konkrétumok születnek akkor tájékoztatni fogjuk kedves szurkolóinkat. A csapat minimális célja, hogy megőrizzük NBIII-as tagságunkat s ezzel tovább ápoljuk több mint 30 éves hagyományunkat, hogy a Monor SE NB-s osztályban szerepel valamint az esélytelenek nyugalmával, de a MOL Magyar Kupában is tovább szeretnénk írni a történelmi sikert.”

Bán Imre elmondása szerint klubunk gazdasági helyzete megnyugtatónak nevezhető, kicsi, de stabil költségvetéssel továbbra is megfelelően tudjuk működtetni a monori labdarúgást.

Hamarosan együttesünk vezetőedzőjének Kurucsai Milánnak az értékelését is közzétesszük.

Hajrá Monor!