HÍREK AZ UTÁNPÓTLÁS SZERVEZETI ÉLETÉBŐL (1. rész)

Ezúton tájékoztatjuk olvasóinkat az utánpótlás részleg szervezeti változásairól.

Szakosztályunk célkitűzése, hogy az utánpótlás nevelésben a Monori Sportegyesület Pest megye illetve a régió kiemelkedő bázisa legyen, mintegy előkapuja az Akadémiáknak. A változáshoz vezető út nem könnyű és idő kell ennek eléréséhez, csakúgy, mint egy jó sporteredményhez. Ennek a célkitűzésnek keretében indult el az idei évi felkészülési munka.

Bevezetések / fejlesztések:

  • csapatonként 2 edző alkalmazása
  • heti 3 csapatedzés
  • heti 1 egyéni edzés 1 edzőre maximum 6 játékos jut
  • heti 1 Talent edzés (tehetséggondozás)
  • hetente 1 koordinációs, erősítő edzés szakember segítségével
  • edzői továbbképzés (havi gyakorisággal)
  • YouCoach rendszer bevezetése a felkészülés és mérkőzések dokumentálására, játékosok adminisztratív adatainak tárolására
  • továbbá beszerzés alatt egy videós technika beszerzése mérkőzések felvételére is kielemzésére
  • tanulószoba kialakítása

Versenyeztetés:

Nagyobb korosztályaink az előző évekhez hasonlóan a korosztály szintenként besorolt NB-s bajnokságban indultak el. Kisebb korosztályaink a megszokott Bozsik tornákon és Bozsik fesztiválokon kívül elindultak a Kölyökligában is, így már U8-s korosztálytól kezdődően több csapattal is találkoznak és szerzik  meg a „meccses” tapasztalásokat. Emellett ne feledkezzünk meg a különböző műfüves és teremtornákról sem, igaz idén a vírushelyzet miatt a nemzetközi csapatokat nélkülözik ezek a rendezvények, azonban az ország minden részéről érkező klubok játékosaival mérhetik össze erejüket fiaink-lányaink.

Folytatódik együttműködésünk MFA Akadémiával:

Ennek keretén belül 2 játékosunk került fel és kezdte meg az őszi felkészülést a Honvéd Akadémián. A legkisebbektől kezdve egészen U13-s korosztályig játékosaink folyamatosan kapják a behívót közös edzésre, illetve csapataink többször játszanak edzőmérkőzést a Honvéd MFA hasonló korosztályos csapatával.

Személyi változás:

Tudjuk, hogy ez az út nem könnyű és számos feladat áll még előttünk. Azt is tudjuk, hogy van akinek könnyebben megy a változás, új rendszerek használatának elsajátítása, van akinél ez kicsit több időt vesz igénybe. Mivel egy „család” vagyunk, ezen az úton közösen, egymást támogatva igyekszünk végigmenni. Legnagyobb sajnálatunkra a legkisebbek edzője „Pali bá” úgy érezte, hogy ez már nem az Ő útja, ez egy olyan mértékű változás, mely részéről nehezebben elfogadható és nem szeretne velünk tartani. Természetesen Egyesületünk minden tagja próbálta ennek ellenkezőjéről meggyőzni Őt, külön programmal támogatni, mely nem tartalmazza a technikai eszközök használatát, csupán azt az elmúlt évtizedeken át végzett szakmai munkát, amely az Ő nevéhez fűződik. Mindannyiunk legnagyobb bánatára nem jártunk sikerrel, kénytelenek voltunk elfogadni Pali bácsi döntését. Viszont a „kiskapu” továbbra is nyitva áll. Semmi mást nem kell tennie, csak azt csinálnia, amit eddig. Megszerettetni a jövő nemzedékével ezt a csodálatos sportágat, melyhez a Monori Sportegyesület minden lehetőséget továbbra is biztosítana számára.

Következő részünkben edzőinket mutatjuk be.